RLAN Internet

Kapcsolat

Akciók


TájékoztatásInformációkStatisztika

Nincs elérhető újdonság.
Telefonszám Tudakozó

Előfizető neve

TelepülésTörténetünk


Vállalkozásunk a megalakulásától kezdve foglalkozott számítógépes adatátvitellel, így hatalmas tapasztalatot szerzett a vezetékes, rádiós, egyéb rendszerek kialakításának és üzemeltetésének módjáról, előnyeiről és buktatóiról.

A történtünk:

A kezdetek

A vállalkozás megalakulásának időpontjában hazánk (és külföldön is) még az internet nem létezett. Volt viszont számítástechnika és létezett analóg és digitális adatátviteli technológia. Az akkor kereskedelmi forgalomba került modemeket még csak 1200 bps, 2400 bps sebességűek volt, illetve a bérelt vonalak is csak X.25 felületen kommunikáltak, akkor még viharos sebességűnek tűnő 9600 bps sebességgel. Az adatkommunikációs díjakat, kizárólag nagy cégek és állami intézmények tudták megfizetni. A lehetőségek viszont adottak voltak és a fejlődés megállíthatatlan volt. Cégünk ekkor fejlesztett ki és üzemelt be egy országos működő információs rendszert, amely az akkori lehetőségekhez képest a csúcstechnológiát képezte.

A távoli múlt

A PC számítógépek nagyobb térnyerésével és chip technológia gyorsuló ütemű fejlődésével megjelentek az új, már gyorsabb adatkommunikációs eszközök. Megjelentek a 14400 bps majd a 33.6 Kbps sebességű modemek, amelyek lehetővé tették komolyabb rendszerek kiépítését. Elindult az internet és beindult az informatikai forradalom. Cégünk az akkor még egyedülálló monopólium MATÁV partnereként kezdte meg viszonteladóként és rendszerfejlesztőként az adatátviteli szolgáltatások értékesítését. A piac liberalizálását követően a MATÁV-ból kivált külön cég a MATÁVNET szintén partnereként fogadta el cégünket és megkezdett munkát tovább folytattuk. Ekkor már komolyabb eszközök és rendszerek is létrejöttek, valamint cégünk is rendelkezett bérelt vonallal, amelyen már szervert is üzemeltettünk, szolgáltatásokat nyújtottunk.

A közelmúlt

A piacon megjelenő más szolgáltatók árversenyre és fejlesztésekre ösztönözték a partnerünket, amely a fejlesztéseket, már nem önállóan hanem egy külön cégben az Axelero Rt-ben végezte. Vállalkozásunk a korábban kiépített jó kapcsolatokat tovább folytatva az új cég partnereként tovább folytatta már kiemelt viszonteladói tevékenységét. A munka során megjelentek az ADSL, Kábeltévé és további lehetőségek, amelyek felgyorsították az internet fejlesztését. Magyarországon is teljesen általánossá vált az otthoni internetezés és szinte kötelező lett a cégek internet kapcsolata.

2003 év elején partnerünknél megkezdődött átszervezések és fejlesztések részünkről rossz tapasztalatokat hoztak. Akadozni kezdett az ügyintézés és szolgáltatás, ezért cégünk úgy döntött, hogy a partneri kapcsolat fenntartása mellett, gyorsított ütemben kiépíti saját internet szolgáltató rendszerét. Ennek első lépéseként kialakítottunk szerverközpontunkat, telefonos kiszolgáló rendszerünket és megemeltük a szerverek teljesítményét. Kiépített a dunántúli képviseleteinket és gerinchálózatunkat, amelyre alapozva kértünk a HIF-től nyilvános szolgáltatási engedélyt, amelyet megkaptunk, majd kiegészítettünk a jelenlegi rendszerünk alapját képező AM Mikró szolgáltatással.

A jelen

2005 évben lefolytatott cégcsoport összevonás után az RLAN Internet szolgáltatást nyújtó több kisebb vállalkozásunk egy közös cégben került összevonásra. A tevékenységek kis- és nagy- kereskedelem, valamit kiegészítő szolgáltató cégek menedzselésébe került. Az új szervezeti struktúra lehetővé teszi a gyorsabb fejlesztéseket és jobb minőségű szolgáltatás nyújtást. Cégünk több területen megkezdte a kisebb konkurens vállalkozások megvásárlását amivel a fejlesztések jelentősen felgyorsultak.

RLAN Internet
Ügyfélszolgálat Sopron, Patak u. 10. Telefon: (+36) 1 241-00-00 Elérhetőség: Munkanapokon 9.00 és 17.00 között.
Levelezési cím: 9372 Csapod Ciráki u. 11. Email előfizetőknek: uszi@rlan.hu Email nem előfizetőknek: rlan@rlan.hu
Kapcsolat Közműegyeztetés GDPR Adatvédelem Cégadatok Céginformáció Engedélyek Állásajánlatok Történetünk ÁSZF Linkek
(c) 2002. RLAN Internet Kft. Minden jog fenntartva.